ΠΡΟΣΦΟΡΑ

15 ευρώ

Μηνιαία Πακέτα Συντήρησης Αποχετεύσεων

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΗΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ. Ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, έστω μία φορά, είναι δυστυχώς η βουλωμένη λεκάνη. Συνήθως, πριν τραβήξουμε το καζανάκι μπορεί να ξεχαστούμε και να πετάξουμε μέσα στη λεκάνη χαρτί υγείας ή να μας πέσει κατά λάθος κάποιο αντικείμενο ατομικής υγιεινής ή ακόμα να πέσει κάποιο μικρό παιχνιδάκι από τα μικρά παιδιά. Αυτές είναι από τις κυριότερες αιτίες βουλώματος λεκάνης. Στη συνέχεια θα αναφέρουμε τις αιτίες που μπορεί αργά ή γρήγορα να φράξει μία λεκάνη τουαλέτας και επιπλέον θα δούμε το πότε είναι αναγκαίο το πρόβλημα αυτό να ελεγχθεί και να λυθεί από επαγγελματίες καθώς και τι μπορείτε να αποφύγετε ώστε να λειτουργεί η αποχέτευση της λεκάνης ομαλά. Επίσης, ποιες είναι οι ενδείξεις ότι πιθανόν η λεκάνη είναι έτοιμη να βουλώσει.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

24 ώρες – 365 ημέρες

Εξυπηρετούμε όλες τις αποχετευτικές ανάγκες σας όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο, Κυριακές και αργίες.

ΤI ΚΑΝΩ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΒΟΥΛΩΣΩ ΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ

Εάν δείτε πως καμία σπιτική μέθοδος δε λειτουργεί, το πιο πιθανό είναι ότι το φράξιμο έχει δημιουργηθεί σε δύσβατα σημεία του σωλήνα, από οποιοδήποτε υλικό. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να καλέσετε το συνεργείο της εταιρείας μας να κάνει επαγγελματική απόφραξη. Διαθέτουμε το κατάλληλο εξοπλισμό και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας όπως πιεστικά μηχανήματα υδροβολής, ηλεκτρομηχανικά εργαλεία και κάμερες απόφραξης για λεπτομερή έλεγχο του αποχετευτικού σας δικτύου. Οι έμπειροι τεχνικοί μας θα επαναφέρουν την ομαλή λειτουργία της λεκάνης άμεσα και αποτελεσματικά. Μπορείτε να μας καλέσετε οποιαδήποτε ώρα και μέρα μέσα στην εβδομάδα. Όταν εμφανιστεί κάποιο φράξιμο στη λεκάνη, τα συνεργεία μας είναι έτοιμα για ταχεία ανταπόκριση στις κλήσεις σας ώστε να δοθεί μια άμεση λύση στο βούλωμα της λεκάνης σας.

ΓΙΑΤΙ ΒΟΥΛΩΝΕΙ Η ΛΕΚΑΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ

Όταν μια αποχέτευση βουλώνει μία αιτία θα μπορούσε να είναι η κατασκευή του αποχετευτικού σας συστήματος. Οι σωλήνες και τα σιφώνια συνδέονται μεταξύ τους και ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούν είναι ουσιαστικά η κατασκευή στην οποία αναφερόμαστε. Κάποια δίκτυα αποτελούνται από σωλήνες με στενή διάμετρο, έτσι είναι πιο εύκολο και πιο πιθανό να δημιουργηθεί ένα φράξιμο. Ακόμα και από μια ξαφνική έντονη βροχόπτωση η κεντρική αποχέτευση μπορεί να υπερχειλίσει και να βουλώσει.

Ωστόσο, η πιο βασική αιτία ενός βουλώματος θεωρείται η κακή χρήση της τουαλέτας από εμάς τους ίδιους. Ακόμα και το χαρτί υγείας μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην αποχέτευση της λεκάνης, κάτι το οποίο εμείς μπορεί να μη θεωρούμε σημαντικό αλλά τελικά να δημιουργήσει φράξιμο. Τα περισσότερα χαρτιά υγείας δε διαλύονται από το νερό και απλά καταλήγουν να συγκεντρώνονται εγκλωβισμένα μέσα στον σωλήνα. Πάνες, μωρομάντιλα, σερβιέτες, μπατονέτες, ταμπόν, τρίχες μαλλιών είναι κάποια από τα υλικά που συνήθως καταλήγουν μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας που μπλοκάρει τελικώς. Όταν βλέπετε ότι τα λύματα επιστρέφουν προς τα πάνω αφού έχετε τραβήξει το καζανάκι, σημαίνει ότι το νερό δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ομαλά μέσα στον αγωγό και η τουαλέτα βούλωσε.

Τραβώντας το καζανάκι ότι και να έχετε πετάξει μέσα στη λεκάνη θα εξαφανιστεί από τα μάτια μας. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχει περάσει κανονικά μέσα από τον σωλήνα, αλλά στην πραγματικότητα ενδεχομένως το αντικείμενο να έχει κολλήσει σε κάποιο τυχαίο σημείο του αποχετευτικού σωλήνα και εμποδίζει τη λεκάνη σας να λειτουργήσει κανονικά. Όσο αφήνετε το βούλωμα άλυτο και όσο πιο παλιό είναι το αποχετευτικό δίκτυο η κατάσταση σίγουρα θα χειροτερέψει.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΒΟΥΛΩΜΕΝΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ

Οι σωλήνες της αποχέτευσης είναι έτσι τοποθετημένοι ώστε η ροή του νερού να πηγαίνει προς τα κάτω, όταν όμως το νερό συναντήσει κάποιο εμπόδιο λογικό είναι να επιστρέψει προς τα πάνω μαζί με τα λύματα ή οποιαδήποτε άλλη βρωμιά. Μια πολύ άσχημη κατάσταση και ταυτόχρονα βασική ένδειξη ότι η λεκάνη σας έχει βουλώσει, είναι η υπερχείλιση του νερού και η συσσώρευση των οργανικών λυμάτων προς τα πάνω όταν τραβάτε το καζανάκι. Επίσης, εάν έρχεται έντονη και άσχημη μυρωδιά από τη λεκάνη, είναι μια καλή ένδειξη ότι υπάρχει πρόβλημα στην αποχέτευση.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ H ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ

Για τον ακριβή έλεγχο και τη διαπίστωση για τη βασική αιτία του προβλήματος μιας βουλωμένης αποχέτευσης είναι η κάμερα απόφραξης. Μιλάμε για ένα είδος προληπτικής οπτικής αναγνώρισης το οποίο μας βοηθάει στην ακρίβεια της εκτίμησης του προβλήματος του αποχετευτικού σας δικτύου χωρίς να υπάρξουν τυχόν αστοχίες αλλά και περιττά έξοδα. Επιπλέον, μας βοηθάει στο να πάρουμε απόφαση με σιγουριά για το τι εργασίες χρειάζονται και σε ποιο ακριβώς σημείο του σωλήνα. Είναι σύνηθες το φαινόμενο να αποστραγγίζει αργά η λεκάνη από κάποιο μικρό παιχνιδάκι το οποίο εμποδίζει την ομαλή διέλευση των οργανικών μας λυμάτων. Εάν έχει προχωρήσει ακόμα βαθύτερα στην κάθετη αποχέτευση των λυμάτων τότε η κάμερα απόφραξης είναι η καλύτερη διάγνωση βουλώματος λεκάνης.

ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΟΥΛΩΣΕΤΕ ΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ

Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ξεβουλώσετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας αρκεί βέβαια το πρόβλημα να είναι επιφανειακό:

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ

Πρώτα κλείστε την παροχή του νερού και μετά ζεστάνετε νερό (70-80 βαθμούς Κελσίου) και χύστε το με αργούς και σταθερούς ρυθμούς μέσα στη λεκάνη. Θα πρέπει να περιμένετε μερικά λεπτά ώστε να δράσει. Πολλά από τα διάφορα αντικείμενα που μπορεί να έχουν κολλήσει, με αυτό τον απλό τρόπο, προχωράνε προς την κεντρική αποχέτευση και ξεμπλοκάρει ο σωλήνας. Έτσι η λεκάνη σας θα επιστρέψει πάλι στην ομαλή της λειτουργία και το πρόβλημα θα έχει λυθεί.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΕ ΑΝΑΒΡΑΖΟΝΤΑ ΔΙΣΚΙΑ

Μπορείτε να δοκιμάσετε το κόλπο με τα δύο αναβράζοντα δισκία τα οποία μπορεί να είναι από κλασσικά παυσίπονα μέχρι και βιταμίνες. Σε περίπτωση που δεν έχετε αναβράζουσα δισκία μπορείτε να εφαρμόσετε τη μέθοδο της κόκα κόλας για την οποία θα χρειαστείτε ένα λίτρο και η διαδικασία είναι ίδια με αυτή των αναβράζοντων δισκίων. Καταρχάς θα πρέπει να σταματήσετε την παροχή του νερού κλείνοντας τον διακόπτη. Μετά ρίχνετε στη λεκάνη τα δύο δισκία και τα αφήνετε όσο περισσότερες ώρες μπορείτε για να δράσουν. Πριν το τέλος της διαδικασίας πρέπει ακόμη να ρίξετε είτε μια είτε δύο κατσαρόλες με αρκετά ζεστό νερό (όχι βραστό). Εάν ανοίξετε την παροχή του νερού, τραβήξετε το καζανάκι και η στάθμη του νερού μέσα στη λεκάνη έχει επανέλθει όπως ήταν κανονικά, το πρόβλημα έχει λυθεί.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΟΞΥΖΕΝΕ

Όπως σας αναφέραμε και στις προηγούμενες μεθόδους πριν κάνετε οτιδήποτε, κλείστε την παροχή του νερού. Μετά, διαλύστε μέσα σε ένα φλιτζάνι με οξυζενέ μαγειρική σόδα και ρίξετε μέσα στη λεκάνη μια κουταλιά της σούπας από αυτό το μείγμα. Κλείστε το καπάκι της λεκάνης και περιμένετε 15 λεπτά τουλάχιστον ώστε να δράσει. Όπως και στην παραπάνω μέθοδο ρίχνετε μια κατσαρόλα ζεστό νερό αφού έχουν περάσει τα 15 λεπτά και έπειτα τραβάτε το καζανάκι μερικές φορές αφού πρώτα έχετε ανοίξει την παροχή του νερού. Και σε αυτή την περίπτωση εάν η μέθοδος πετύχει, η στάθμη του νερού θα πρέπει να επανέλθει στο φυσιολογικό.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΚΑΝΗ – FAQ

Εάν είναι μόνο τα λύματα που φράζουν τη λεκάνη σας, η τουαλέτα σας θα ξεμπλοκάρει τελικά μόνη της. Μπορεί να πάρει μόλις μία ώρα για να ξεμπλοκάρει ή ακόμα και 24 ώρες.

Μια λύση είναι το ξύδι και η μαγειρική σόδα που μπορούν να διαλύσουν το φράξιμο. Απλά ρίξτε μια κούπα μαγειρικής σόδας, ακολουθούμενη από δύο κούπες ξύδι στην τουαλέτα. Αφήστε το να φουσκώσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια τραβήξτε το καζανάκι.

Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την κατάσταση να μην τραβήξετε το καζανάκι για δεύτερη φορά. Μία δεύτερη έκπλυση θα δημιουργήσει υπερχείλιση του νερού και επιπλέον προβλήματα.

Εάν ακούτε περίεργους θορύβους μέσα από τους τοίχους του μπάνιου σας ή έρχεται άσχημη μυρωδιά από τη λεκάνη της τουαλέτας, καλύτερο θα ήταν να καλέσετε έναν ειδικό ώστε να μην κάνετε τα πράγματα χειρότερα.